Nokkelord: Diett

Viser alle innlegg med nokkelord Diett!

Glutenfritt kosthold

Glutenfritt kosthold


Mye matlaging kan foregå uten gluten og med vanlige oppskrifter. Med enkelte forholdsregler og bruk av noen spesialprodukter er ikke glutenfri matlaging noe problem.

Glutenfritt kosthold

Kostholdsråd til vegetarianere


Velger du et kosthold uten kjøtt og fisk bør du være bevisst på hva du spiser slik at kroppen får de nødvendige næringsstoffene. Et sunt vegetarkosthold inneholder helkorn, belgvekster, poteter, grønnsaker, frukt, planteoljer, frø og nøtter. Det er lettest å få vegetarkosten fullverdig hvis den også inneholder melk, ost og egg.

Glutenfritt kosthold

Hva er Raw Food?


Råkost har vært et fast innslag hos helsekosttilhengere og på helseheimer i flere generasjoner. Nå kommer mange av de samme prinsippene tilbake i form av en ny og trendy matkultur fra USA, der Raw food-bevegelsen oppsto som en motreaksjon mot raffinert og næringsfattig ferdigmat. Mange trendsettere som modeller og skuespillere i USA sverger til den nye Raw food-trenden.

Glutenfritt kosthold

Mennesket- en planteeter


Mennesket blir regnet som en alteter, men tennene våre er utformet som planteeternes tenner. Vi mangler rovdyrenes spisse hjørnetenner, mens de brede og flate jekslene våre er skapt for å knuse og male plantefiber.