Bananmuffins med blåbær
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Bananmuffins med blåbær

Banan og blåbær passer godt sammen og grunnoppskriften med banan gjør disse muffinsene like saftige som amerikanske cup cakes!

Ingredienser

Glasur

Porsjoner

Slik lager du Bananmuffins med blåbær

  1. Sett smør i et vannbad til det er flytende.

  2. Mos bananer med en gaffel og sett ovnen på 175°C.

  3. Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt hvetemel(eller speltmel om du liker det) og vend det inn sammen med bakepulver. Rør så inn det smeltede smøret. Vend inn de moste bananene og blåbær, enten ferske eller direkte fra fryseren.

  4. Hell røra over i muffinsformer og stek på 175°C i ca. 15-18 minutter.
    Det blir ca. 12-15 muffins i medium størrelse former.

  5. Mens de steker lager du glasuren. Bland sammen melis, kremost og sitronskall (evt. litt sitronsaft om du vil ha den løsere). Vurder mengden slik at den blir så søt/fast som du liker den. Man kan evt. også bytte ut en fjerdedel av osten med smør.
    Pynt med sitronskall og blåbær.

Alternativ glasur: Melis, kremost og peanøttsmør

Grunnoppskriften på disse muffinsene er lik som denne banankaken - prøv den også.

Kokkens kommentar

Grunnoppskriften kan kombineres med flere smaker. F. eks i stedet for blåbær kan du bruke bringebær og da er det ekstra godt å blande litt hvit sjokolade i glasuren. Om du vil ha muffinsene litt cup cake-aktige kan du dynke kakene med litt melk eller saft før du har på glasuren.
Bon appétit!

Oppskrift på Bananmuffins med blåbær ble publisert 5. mai 2016 av i kategorien og ble sist oppdatert 28. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Bananmuffins med blåbær passer utmerket som i et kosthold.