Chai-sjokoladekake
Foto: Stein / Vegetarmat.org
Chai-sjokoladekake: Høy og luftig sjokoladekake smaksatt med for eksempel te eller kaffe.

Chai-sjokoladekake

Denne sjokoladekaken kan smaksettes med krydder-te eller kaffe om du foretrekker det. Vi liker krydder-te med smak av lakris og kanel. Sjokolade kan kombineres med så mangt, prøv deg litt frem og let etter noen spennende te-varianter du kan bruke. Andre favoritter er grønn te, lavendel eller ingefær-te.

Ingredienser

Sjokoladekake
Ostekrem

Porsjoner

Slik lager du Chai-sjokoladekake

  1. Denne kakeoppskriften er beregnet til en liten kakeform på 15 cm. Fordeles i to former.

    Sett egg og melk til romtemperering og start med å koke vann til teen. Om du bruker grønn eller svart te - sørg for at teen ikke er kokvarm når du har i teen, da blir den besk. Du trenger to teposer til denne mengden vann. La den trekke og avkjøl. Om du bruker kaffe, lag den også litt sterk og avkjøl.

  2. Visp eggene luftige og bland inn olje og melk. Bland i det tørre til du får en jevn røre. Tilsett te/kaffe og bland godt. Det blir en ganske løs røre.

  3. Fordel røren i to smurte former og stek i ovnen på 155°C varmluft i ca. 20-25 minutter. Følg med og sjekk med en kakenål. La kakene avkjøle seg mens du lager kremen.

  4. Denne kremen kan lages med bake-kremost eller mascarpone og smakssettes med hva du måtte ønske. Denne versjonen er med bergamotte (Earl grey-te) og sitron.

    Start med å varme melk, den skal ikke koke. La den avkjøle et øyeblikk før du lar teen trekke i melken. Den må ikke være for varm da den kan bli besk. La det heller ikke trekke for lenge da det også kan få en besk smak. Bruk en god, svart te smaksatt med bergamotte (kjøp i løsvekt evt. så er earl grey fra confecta veldig god). Sil melken og visp inn maizena til det blir som en tykk saus, rør inn mer maizena om den ikke blir tykk nok. Avkjøl helt. Visp det så sammen med kremost og melis. Smaksett med raspet sitronskall, litt salt og vaniljefrø.

  5. Skjær kakebunnene i to eller tre - se an hvor høye de blir. Bruk en taggete kniv, lite kraft og god tid. Legg et lag krem mellom hver bunn og på toppen av kaken - ikke på sidene. Pynt med raspet sitronskall, sitronmellisse, lavendel eller andre spiselige blomster som f.eks stemor.

Kokkens kommentar

Dette er kun et forslag til smaker du kan bruke. Lag f. eks en ren sjokoladekake og smaksett kremen med peanøttsmør i stedet for bergamotte-kremen, eller bruk kaffe i kaken og smaksett kremen med karamell! Det er så mange muligheter, prøv deg frem og bruk de smakene du liker best :)
Bon appétit!

Oppskrift på Chai-sjokoladekake ble publisert 30. april 2015 av i kategorien og ble sist oppdatert 26. februar 2018. Dette er en med blant annet , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Chai-sjokoladekake passer utmerket som i et kosthold.