Bjørnebærsnurrer
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Bjørnebærsnurrer

Disse minner mistenkelig om kanelsnurrer, men vi har byttet ut kanel med bjørnebær og kardemomme. Hvilket er en super kombo! Bjørnebær i snurrene gjør bollene saftigere og gir en friskere smak.

Ingredienser

Deig
Fyll

Porsjoner

Slik lager du Bjørnebærsnurrer

 1. Smelt smøret og bland inn melken slik at du får en blanding på rundt 37°C, det kan hende du må varme blandingen litt mer etter å ha hatt i melken.

 2. Rør deretter inn gjær til det løser seg opp. Ha i olje og sukker.

 3. Bruk eltekrokene på en håndmikser eller en sleiv og muskelkraft til å blande inn mel og kardemomme. Ikke ha i alt melet på en gang, ta litt og litt. Slik kan du også se an mengden, det varierer litt akkurat hvor mye mel deigen trekker til seg.
  Elt deigen i 10 minutter og sett til heving i ca. 45 minutter eller til den har doblet seg.

 4. I mellomtiden: smelt smør til fyllet. Bjørnebærene kan være ferske eller fryste. Om de er fra fryseren bør de tine litt før du skal bruke dem.

 5. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Ha smør ut over deigen, strø over sukker og kardemomme og fordel bærene.

 6. Så ruller du fra langside til langside akkurat som med kanelboller og deler opp i ca. 14-16 boller. Legg på et stekebrett og la heve i 15-25 minutter, velg selv hvor luftige du vil ha bollene, selv liker vi at bollene har litt tyngde og saftighet.

 7. Pensle om du vil med melk.
  Stekes midt i ovnen på 180°C i 14-18 minutter. Følg med, det er ferdige når de har fått fin farge.

Server med melisglasur.

Bon appétit!

Oppskrift på Bjørnebærsnurrer ble publisert 7. april 2017 av i kategorien og ble sist oppdatert 10. april 2017. Dette er en med opprinnelse i , med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Bjørnebærsnurrer passer utmerket som i et kosthold.