Bokhvetebrød
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Bokhvetebrød

Dette brødet har en smak av bokhvete - som er en slags nøtt fra en urt! Om du sverger til glutenfritt kosthold er dette et enkelt og meget godt brød som får en deilig skorpe! Det er eltefritt, næringsrikt og godt for magen.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Bokhvetebrød

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.

  2. Tilsett vann og honning og rør godt sammen med en sleiv.

  3. Ha bakepapir i en medium stor brødform og strø litt gresskarkjerner eller andre frø du liker i bunnen. Ha deigen over i forma og strø over med flere frø.

  4. La brødet heve i en time under et klede.

  5. Stek brødet på 200°C i 55 minutter på nederste rille. La det avkjøles i minst 30 minutter før du skjærer i det - slik at det får satt seg ordentlig.

Kokkens kommentar

Varier gjerne typer mel du bruker og liker og forholdet disse i mellom. Ta gjerne mer bokhvete iforhold til glutenfri melblanding eller bytt noen av den glutenfrie melblaningen med f. eks mandelmel, quinoamel eller andre typer. Om du ikke trenger at brødet er helt glutenfritt kan du f. eks også bruke svedjerug eller emmer.
Bon appétit!

Oppskrift på Bokhvetebrød ble publisert 14. juni 2019 av i kategorien // og ble sist oppdatert 14. juni 2019. Dette er en med blant annet , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Bokhvetebrød passer utmerket som // i et /// kosthold.