Crepes med mozzarella og spinat
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Crepes med mozzarella og spinat

Crepes kan serveres med både søtt og salt fyll. Vi har fått øyene opp for ulike salte fyll og her får du mozzarella, spinat og rød valnøttpesto!

Ingredienser

Crepes
Rød valnøttpesto

Porsjoner

Slik lager du Crepes med mozzarella og spinat

  1. Bland sammen mel, sukker, salt, vaniljesukker og revet sitronskall.

  2. Rør inn eggene og litt og litt melk. Ha til slutt i smeltet smør. Rør til du får en jevn røre og la røra svelle i ca. 15 minutter.

  3. Lag pesto ved å ha alle ingrediensene i en beholder og mos det til en jevn pesto med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

  4. Klargjør de øvrige ingrediensene: Skyll spinat og skjær mozzarella i skiver.

  5. Stek crepes i en middels til varm stekepanne. Lag dem så tynne du klarer. Jeg sprer røren fort ut over panna og heller eventuelt av overflødig røre.

  6. Når du snur den så har du med en gang på rød pesto, spinat og et par skiver mozzarella. Ha over litt kremet balsamico før du bretter crepes til et kremmerhus og serverer med en gang. De blir best om man steker og spiser litt samtidig, men man kan fint steke opp crepes, holde de varme og ha på fyllet etterhvert som man spiser, men da vil de ikke bli like varme og smeltede som ved øyeblikkelig servering.

Denne oppskriften på crepes kan også brukes til søtt fyll. Vi liker for eksempel sukker og limesaft eller aronia-saus og vaniljeis.
Et annet fyll som er uanstendig godt er sprøstekte tofu-teringer blandet med søt chilisaus og sukkererter.

Kokkens kommentar

Parmesan har ofte animalsk løpe - så om du ikke ønsker å bruke det finner du en annen fast ost, eller en vegansk type.
Bon appétit!

Oppskrift på Crepes med mozzarella og spinat ble publisert 12. oktober 2018 av i kategorien og ble sist oppdatert 12. oktober 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Crepes med mozzarella og spinat passer utmerket som i et kosthold.