Grønn karri-wrap
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Grønn karri-wrap

Denne tofu-røra med karri er en sommerlig og frisk salat som man like gjerne kan ha i wraps som på landbrød. Man kan variere ingrediensene etter hva man liker, og det er ikke så nøye om man mangler et par av grønnsakene – god blir den uansett!

Ingredienser

Majones

Porsjoner

Slik lager du Grønn karri-wrap

  1. Lag majones ved å skille en eggeplomme fra hviten og pisk det sammen med limesaft, salt og sennep. Spe den ut med en tynn stråle solsikkeolje. Rør inn hakket koriander, sirup, karri og pepper til slutt. For vegansk versjon bytter du ut eggeplomme med tilsvarende mengde vann fra en boks med kikerter eller hvite bønner. Alle ingredienser må være romtempererte.

  2. Press litt væske ut av tofu ved å presse forsiktig med et kjøkkenhåndkle rundt. Kutt den i terninger og stek på middels til høy varme, til du har en fin skorpe på flere av sidene. Salte lett.
    Ha tofu-terningene i en bolle.

  3. Riv eple på et rivjern og kutt selleri, paprika, sukkererter, jalapeno og rødløk i tynne skiver. Bland det god sammen med resten i bollen. Vend så inn majonesen.

Server med friske spirer i varme tortillalefser, på ferskt landbrød, på en halv avocado eller i baguette.

Kokkens kommentar

Lag majonesen selv av aqua faba eller kjøp vegansk majones om du lager vegansk versjon. Om du vil forenkle oppskriften: kjøp majones på butikken.
Bon appétit!

Oppskrift på Grønn karri-wrap ble publisert 27. april 2018 av i kategorien / og ble sist oppdatert 18. mai 2020. Dette er en med blant annet , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Grønn karri-wrap passer utmerket som / i et / kosthold.