Gratinerte poteter, pasta og rosenkål
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Gratinerte poteter, pasta og rosenkål

Til denne retten koker du først ingrediensene i samme kjele - så gratinerer du alt i samme form! Det gjør det til et veldig takknemlig tilbehør å ha i selskaper hvor man skal koordinere litt flere retter. Denne passer utmerket til julemiddagene!

Ingredienser

Slik lager du Gratinerte poteter, pasta og rosenkål

  1. Skrell og del poteter i grove biter. Del rosenkål i to og kok alt i en kjele sammen med pastaskruene. La de bli mørt, men pass på at det ikke blir kokt for mye, det skal være litt tyggemotstand. La det dampe av seg i et dørslag før du har det over i en ildfast form.

  2. Smelt smør i en kjele og la det brunes lett.

  3. Bland smør, olivenolje, ricotta og revet parmesan inn i grønnsakene og krydre med salt og pepper.

  4. Ha det i en ildfast form og dryss litt ost på toppen.

  5. Stek i ovnen på 210°C i ca. 20 minutter.

Om du lager flere retter kan du steke dette i ovnen sammen med andre ting som skal varmes eller stekes. F. eks ulike grønnsaker, nøtteboller eller lignende kan du steke på et brett inne i ovnen samtidig. Det er enkelt og effektivt om man skal ha gjester.

Kokkens kommentar

VI bruker de røde pastaskruene som er laget av røde linser. Det finnes vegansk parmesan om du vil bruke det, velg evt. en annen fast ost.
Bon appétit!

Oppskrift på Gratinerte poteter, pasta og rosenkål ble publisert 15. desember 2019 av i kategorien og ble sist oppdatert 20. desember 2021. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Gratinerte poteter, pasta og rosenkål passer utmerket som i et kosthold.