Pizza bianca med potet og fennikel
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Pizza bianca med potet og fennikel

Dette er en pizza bianca - altså en pizza som ikke har den røde tomatsausen. Potet på pizza er nok litt vanligere i Italia enn i Norge, men det er overraskende godt altså! Også smaker det ekstra godt med gode oster, masse fennikelfrø og frisk romarin.

Ingredienser

Deig
Topping

Slik lager du Pizza bianca med potet og fennikel

  1. Lag deigen ved å smuldre gjær i en bolle og tilsette lunkent vann og olje. Rør inn det tørre og elt i 7-8 minutter. Ikke ha i alt melet med en gang - se an hvor mye du trenger, det varierer alltid litt. Deigen skal være litt våtere enn man tror, fordi den fastner litt i hevingen. Sett til heving ca. en time. Dette blir nok til tre, små, runde pizzabunner.

  2. Skjær poteter i løvtynne skiver. Kok opp vann i en romslig kjele og ha potetene i det kokende vannet i ett minutts tid. Skyll med kaldt vann og sett til side.

    Sett ovnen på 230°C med stekebrettene inne i ovnen.

  3. Når deigen er hevet deler du den i tre og kjevler ut runde pizzabunner. Legg den kjevlede bunnen på et stekepapir og anrett pizzaen der.

  4. Ha først litt olivenolje og salt på deigen. Spre så utover tynne skiver mozzarella og potetskivene. Dryss over frisk rosmarin, fennikelfrø, parmesan og til slutt salt og pepper.

  5. Ta ut et av de varme stekebrettene og dra bakepapiret med pizzaen på, over på brettet (det er enklere om man har en venn til å hjelpe seg her). Pass på å ikke brenne deg på brettet. Stekes til osten er gratinert og bunnen sprø, det tar gjerne 13-16 minutter. Om du blir ferdig med neste pizza kan den settes inn sammen med den andre.

  6. Ha pizzaene rett over på rist når de er ferdige, så holder bunnen seg sprø.

Servér med rømmedressing: Rømme, raspet hvitløk, salt og pepper og sitronsaft.

Kokkens kommentar

Lag forskjellige toppinger på de tre små pizzaene, f. eks margerita og pizza med grønnsaker
Bon appétit!

Oppskrift på Pizza bianca med potet og fennikel ble publisert 20. juni 2017 av i kategorien og ble sist oppdatert 20. januar 2019. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Pizza bianca med potet og fennikel passer utmerket som i et kosthold.