Vegetarpizza med grønnsaker
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Vegetarpizza med grønnsaker

Italiensk pizza til to med fargerike grønnsaker som serveres med en frisk rømmedressing.

Ingredienser

Deig:
Tomatsaus:
Topping

Porsjoner

Slik lager du Vegetarpizza med grønnsaker

  1. Lag deigen ved å smuldre gjær i en bolle og tilsette lunkent vann og olje. Rør inn det tørre og elt i 7-8 minutter. Ikke ha i alt melet med en gang - se an hvor mye du trenger, det varierer alltid litt. Deigen skal alltid være litt våtere enn man tror, fordi den fastner litt i hevingen. Sett til heving ca. en time. Dette blir nok til tre runde pizzabunner.

  2. Hakk opp løk og hvitløk og fres det i en kjele sammen med oregano. Tilsett hakkede tomater, olivenolje og tomatpuré. La dette småkoke på middels varme en god stund, gjerne en halvtime mens deigen hever. Kutt opp paprika, cherrytomat og champignon i tynne skiver.

    Sett ovnen på 230°C med stekebrettene inne i ovnen.

  3. Når deigen er hevet deler du den i tre og kjevler ut runde pizzabunner. Legg den kjevlede bunnen på et stekepapir og anrett pizzaen der. Begynn med å ha på tomatsaus, så ost og topping som sopp og paprika til slutt. Lag tre forskjellige fyll eller stek de to bunnene som er til overs og spar til senere i fryseren.

  4. Ta ut et av de varme stekebrettene og dra bakepapiret med pizzaen på over. Pass på å ikke brenne deg på brettet. Stekes til osten er gratinert og bunnen sprø, det tar gjerne 13-16 minutter. Om du blir ferdig med neste pizza kan den settes inn sammen med den andre.

Serveres med rømmedressing og basilikum.

Kokkens kommentar

Varier topping med det du matte ha av grønnsaker i kjøleskapet. Man kan bruke squash, brokkoli, aubergine, potet, spinat, artisjokk, fenikkel, men husk at det skal kunne stekes innenfor tiden pizzaen er i ovnen.
Bon appétit!

Oppskrift på Vegetarpizza med grønnsaker ble publisert 31. januar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 20. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Vegetarpizza med grønnsaker passer utmerket som i et kosthold.