Vegetartaco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Vegetartaco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa

Dette er en frisk og god taco med masse smak og deilige grønnsaker. Både krydder og salsa er hjemmelaget - det blir virkelig så mye bedre. Taco er superraskt, enkelt og veldig hyggelig! Denne versjonen er nok hakket sunnere enn den tradisjonelle varianten - og mye bedre tør vi påstå!

Ingredienser

Tomatsalsa

Porsjoner

Slik lager du Vegetartaco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa

  1. Start med å blande hjemmeblandet tacokrydder som du finner oppskriften på her.

  2. Lag deretter tomatsalsaen. Grovhakk rødløk, paprika, chili og tomat. Mos det med en stavmikser. Bland så inn limesaft, finhakket koriander, salt og pepper. Smak til. La stå i kjøleskap til servering.

  3. Hakk opp løk og sopp i små terninger og stek det i en stor stekepanne. Tilsett vann og krydder og la det godgjøre seg noen minutter. Rør inn og varm linser til slutt.

  4. Varm tortillalefsene eller tacoskjellene i ovnen etter anvisning på pakken. Eller lag dem selv! Det blir knallgodt – oppskrift kommer.

  5. Kutt opp avocado, og ha rømme, mais, salat og koriander over i små boller. Sett alt ut over et stort bord og la gjestene sette sammen sine egne tacos. Ha gjerne litt lime tilgjengelig også, så kan man dryppe litt saft over det hele til slutt.

For vegansk versjon, mos avocadoen og dropp rømmen.
For en ekstra smaksopplevelse, prøv med mango.

Kokkens kommentar

Veganere dropper rømme eller bruker vegansk alternativ.
Bon appétit!

Oppskrift på Vegetartaco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa ble publisert 22. mai 2014 av i kategorien og ble sist oppdatert 30. mars 2019. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Vegetartaco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa passer utmerket som i et kosthold.