Taco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Taco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa

Dette er en frisk og god taco med masse smak og deilige grønnsaker. Både krydder og salsa er hjemmelaget - det blir virkelig så mye bedre. Taco er superraskt, enkelt og veldig hyggelig! Denne versjonen er nok hakket sunnere enn den tradisjonelle varianten - og mye bedre tør vi påstå!

Ingredienser

Tomatsalsa

Porsjoner

Slik lager du Taco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa

  1. Start med å blande hjemmeblandet tacokrydder som du finner oppskriften på her.

  2. Lag deretter tomatsalsaen. Grovhakk rødløk, paprika, chili, tomatpuré og tomatene. Kjør det i en blender til det er most. Bland så inn limesaft, finhakket koriander, salt og pepper. Smak det til. La stå i kjøleskap til servering.

  3. Hakk opp løk og sopp i små terninger og stek det i en stor stekepanne. Tilsett quornfarse (bør være tinet på forhånd). Quornfarse får du i de fleste, litt større butikkene, men man kan godt lage det på kun sopp også - bruk da litt mer enn dobbel mengde. Tilsett vann og krydder og la det godgjøre seg noen minutter.

  4. Varm tortillalefsene i ovnen etter anvisning på pakken. Eller lag dem selv! Det blir knallgodt - oppskrift kommer.

  5. Kutt opp agurk, avocado og løk og ha det i små boller. Ha også rømme, mais, salat og koriander over i boller. Sett lefser, salsa, rømme, soppblanding og grønnsaker ut over et stort bord og la gjestene sette sammen sine egne tacolefser. Ha gjerne litt lime tilgjengelig også - så kan man dryppe litt saft over det hele til slutt.

Kokkens kommentar

Veganere dropper rømme eller bruker vegansk alternativ.
Bon appétit!

Tilbakemeldinger

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen dine erfaringer med oppskriften på Taco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa her.

Oppskrift på Taco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa ble publisert 22. mai 2014 av i kategorien og ble sist oppdatert 11. februar 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Taco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa passer utmerket som i et kosthold.