Tofu nanban
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Tofu nanban

Nanban er en rett fra det sørlige Japan og er det japanerne kaller en europeisk rett. Øya Kyushu hadde mye portugisiske handelsreisende og dette er en rett influert av dem. Den består av fritert tofu med sursøt saus, en tartarsaus og tilbehøret kan være ris, grønnsaker eller pommes frites. Vi har lært denne oppskriften av min japanske studievenninne Ryoko, som lagde dette i studenkollektivet - til stormende jubel!

Ingredienser

Sur-søt saus
Tartarsaus

Porsjoner

Slik lager du Tofu nanban

  1. Kok ris etter anvisning på pakka. Rett før risen er ferdig vender du inn grønne erter og en revet gulrot.

  2. Sett tofu i press: pakk den inn i et rent kjøkkenhåndkle og sett noe litt tungt oppå. Ti minutter holder, til du ser håndkleet har trekt til seg væske og blitt vått.

  3. Sett de to eggene til tartarsausen til kok. De skal bli hardkokte, så de kan kokes i 10 minutter.

  4. Bland ingrediensene til tartarsausen i en liten bolle. Hakk agurken i små terninger, finhakk rødløk, ca. 2-3 ss. og rør inn mais. Når eggene er ferdig kokt kutter du også disse i terninger og vender inn sammen med majones, limesaft og salt og pepper.

  5. Den sursøte sausen skal kokes. Bruk en liten smørkjele om du har det, for det blir ikke mye. Om du vil lage opp og ha til senere kan du doble mengden. Finhakk ingefær og ha alle ingrediensene i kjelen og la det koke i et par minutter. Hell over på et lite glass.

  6. Varm en panne med rikelig med olje, ca. en halv dl. Kutt tofu i strimler og visp egget. Ha salt og pepper over tofu og gni det litt inn. Vend den så i maizena og så i egg. Ha strimlene i den varme oljen og sørg for at du får med rikelig med egg. Ha på litt ekstra over bitene om noe blir igjen. La de få en fin gyllen farge, og snu etterhvert.

  7. Server fritert tofu med den sursøte sausen dryppet over, ris ved siden, halve cherrytomater og tartarsaus og vårløk på toppen.

Kokkens kommentar

Retten kan også serveres med stekte grønnsaker eller pommes frites. Om du lager glutenfritt, sørg for å velge en glutenfri soyasaus. Lag gjerne majones selv ved å piske eggeplomme, solsikkeolje, litt sennep salt og pepper. Fort gjort!
Bon appétit!

Oppskrift på Tofu nanban ble publisert 21. februar 2020 av i kategorien og ble sist oppdatert 21. februar 2020. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Tofu nanban passer utmerket som i et // kosthold.