Trippel-ost pizza
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Trippel-ost pizza

Pizza er og blir en favoritt. Denne med tre oster er veldig smakfull, spesielt hvis du er raus med parmesan. Bruk de ostene du liker eller hva du måtte ha tilgjengelig. Serveres rykende varm i sofaen foran favorittserien din!

Ingredienser

Deig
Tomatsaus

Porsjoner

Slik lager du Trippel-ost pizza

  1. Lag deigen ved å smuldre gjær i en bolle og tilsette lunkent vann. Rør inn det tørre og la deigen være ganske våt. Bruk mer mel om det trengs. Sett til heving minst en time. Dette blir nok til tre runde pizzabunner.

  2. Hakk opp løken og fres det i en kjele sammen raspet hvitløk. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, salt og olivenolje. Reduser vanninnholdet i sausen ved å koke det i ca. 15 minutter.

  3. Når deigen er hevet, ha et melet underlag og velt deigen ut. Bruk en bakespatel eller lignende. Del den i tre stykker og bruk hendene til å strekke deigen forsiktig ut til en rund form, evt. kjevle den. Forstek bunnene i 5-6 minutter før du har på fyllet. Lag tre forskjellige fyll eller stek de to bunnene som er til overs og spar til senere i fryseren. Toppingen er beregnet til en pizza.

  4. Hakk opp løken og fres det i en kjele sammen raspet hvitløk. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, salt og olivenolje. La dette koke i et par minutter før du har det over den forstekte pizzabunnen.

  5. Skjær så opp mozzarella i skiver og fordel over pizzaen. Riv opp de to andre ostene og strø over. Krydre etter smak.

  6. Stekes midt i ovnen på 210°C i 13- 17 min. følg med på når den ser gyllen og feridg ut.

Kokkens kommentar

Ha litt honning eller sukker i tomatsausen for ekstra fyldig smak
Bon appétit!

Oppskrift på Trippel-ost pizza ble publisert 9. februar 2013 av i kategorien og ble sist oppdatert 8. januar 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Trippel-ost pizza passer utmerket som i et kosthold.