Falafel med pistasjenøtter
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Falafel med pistasjenøtter

Falafel er en arabisk rett som hevdes å ha tradisjoner helt tilbake til Faraoenes tid. Det er en populær gaterett i midtøsten og serveres gjerne i pita med salat, grønnsaker og dressing. Vår versjon er med pistasjenøtter og urter, servert med grønnsaker og tzatziki.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Falafel med pistasjenøtter

  1. Start med å skrelle pistasjenøtter. Ha dem over i en kjele med vann som har kokt opp og la de bløtes i 3-4 minutter. De vil bli mykere og lettere å hakke samt at du enkelt kan få av det tynne skallet som er rundt kjernen.

  2. Finhakk kikerter (bruk hermetiserte, evt. må de være ferdig bløtlagt og kokt på forhånd), urter og  de bløtlagte nøttene. Bland det sammen i en bolle (eller bruk en blender – så slipper du finhakkingen).

  3. Finhakk vårløken, pisk eggene (om eggene er store holder det med et og et halvt egg) og rør det inn sammen med resten av ingrediensene i en bolle. Husk å fjerne kjernen fra hvitløksfeddene og bruk gjerne et fint rivjern til å raspe den opp.

  4. Lag 16-20 runde falafel-boller i hånden med en skje og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

    Stekes i ca. 15 minutter på 200 grader – snu etter ti minutter.

Falafel kan serveres på utallige måter. Vi liker å ha pitabrød, tzatziki og en avocadosalat til.

Kokkens kommentar

Hvite bønner kan brukes i stedet for kikerter. For vegansk versjon, dropp egget.
Bon appétit!

Oppskrift på Falafel med pistasjenøtter ble publisert 8. mars 2013 av i kategorien / og ble sist oppdatert 27. mars 2017. Dette er en / med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Falafel med pistasjenøtter passer utmerket som / i et / kosthold.