Fylte paprika
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Fylte paprika

Det er bare fantasien som setter stopper for hva du kan fylle paprika med. Gårsdagens gryte, grønnsaker, potetmos eller som vi har gjort: ris med sopp og erter. Nytes nystekt med et deilig ostelokk og en frisk salat.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Fylte paprika

  1. Kutt lokket av paprika og ta bort frøene. Eller kutt dem i halve om du vil ha litt mindre porsjoner. Kok opp en stor kjele med vann og la paprikaene koke i 5-6 minutter. Sett til side.

  2. Hakk opp løk og hvitløk og fres i litt olje i en kjele. Tilsett ris og la dette også frese litt i olje før du har i buljong (tilsvarende mengde som vann definert på pakken) og kok det etter anvisning på pakken.

  3. Kutt sopp i små biter og stek dem lett i en panne. Tilsett tomater i biter og erter mot slutten.

  4. Når risen er ferdig blander du inn soppblandingen og finhakkede urter. Smak til med salt og pepper.

  5. Fyll opp med risblanding og ha revet ost på toppen (veganere bruker alternativ til ost eller dropper det). Om det blir ris til overs kan det serveres ved siden av.

  6. Stek i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter.

Server med en frisk salat.

Bon appétit!

Oppskrift på Fylte paprika ble publisert 16. februar 2013 av i kategorien og ble sist oppdatert 21. januar 2019. Dette er en med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Fylte paprika passer utmerket som i et / kosthold.