Grønnsaksgrateng
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Grønnsaksgrateng

En mild og god grateng med grønnsaker og makaroni og en smak av muskat. Serveres med smørstekt asparges.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Grønnsaksgrateng

  1. Skjær poteter i ca. 1 cm. tykke skiver og kutt opp brokkoli. Kok dette i saltet vann til nesten ferdig. Sett makaroni til koking. De skal kokes til al dente.

  2. Hakk opp løk og paprika i terninger og fres det i litt olje i en kjele til det er mørt. Ha i smør og mel og spe ut med kraft og deretter melken til du har en litt tykk hvit saus. Bland inn muskat, salt (gjerne urtesalt) og pepper. La sausen avkjøle noen minutter.

  3. Rør inn eggene, ett og ett, halvparten av osten og finhakket persille.

  4. Dekk bunnen av en ildfast form (20x30 cm.) med potetskivene. Ha så brokkoli og makaroni over. Hell sausen over det hele til det dekker grønnsakene.  Strø over  resten av osten og strøbrød til slutt.

  5. Stekes i ovnen på 200°C i 25-30 min.

Når gratengen er ferdig lar du den hvile i 5 min. før den serveres. Server grønnsaksgrateng som den er eller for eksempel med smørstekt asparges.

Kokkens kommentar

Bruk de grønnsakene du måtte ha i kjøleskapet, som for eksempel blomkål eller gulrøtter.
Bon appétit!

Oppskrift på Grønnsaksgrateng ble publisert 28. februar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Grønnsaksgrateng passer utmerket som i et kosthold.