Vegetarburritos
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Vegetarburritos

Mexikanske vegetarburitos er en sikker vinner! Server med en grønn salat, rømme og guacamole. Lag gjerne flere enn du trenger, pakk dem inn i folie og legg i kjøleskapet. De er kjempegode til lunsj eller på tur dagen etter.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Vegetarburritos

  1. Finhakk løk og riv hvitløk  på et rivjern (evt. finhakk det) og kutt opp paprika. Fres dette i litt olje i en kjele og tilsett etterhvert hakka tomater og vann.

  2. Ha i tacokrydder og røkt paprika. La dette småkoke i minst 10 minutter, men smaken blir bedre om den får stå lenger.

  3. Ta kjelen av plata og rør inn bønner, mais og rømme.

  4. Sett ovnen på 180°C.Fyll lefsene med bønneblandingen. Brett dem sammen og legg dem med skjøten ned. Legg tre skiver ost på hver av burritoene.

    Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til osten er gyllen.

Serveres med en grønn salat og rømme.

Se oppskrift på hjemmeblandet tacokrydder her.

Kokkens kommentar

Varier med ulike type bønner. Sopp smaker også kjempegodt i sausen. Om du ønsker å runde av smaken på tomatsausen kan en teskje agave-sirup gjøre susen (evt. litt sukker eller kanel). Veganere kan droppe ost og rømme. Har du ikke røkt paprika så går det fint uten, men anbefaler alle å ha det i kryddersortimentet.
Bon appétit!

Oppskrift på Vegetarburritos ble publisert 13. desember 2011 av i kategorien og ble sist oppdatert 12. desember 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Vegetarburritos passer utmerket som i et / kosthold.