Chili sin carne
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Chili sin carne

Chili sin carne (chili uten kjøtt) er den vegetariske versjonen av chili con carne. Det finnes dokumenterte oppskrifter på denne retten så tidlig som fra 1519 - så dette er en rett med lange tradisjoner i USA og spesielt Texas der den har sin opprinnelse. Vår versjon er med bønner, gulrot og paprika. Server chili med ris og en frisk guacamole.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Chili sin carne

  1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og chili. Grovhakk paprika og gulrot og ha alt i en romslig kjele med litt olje på middels varme.

  2. Tilsett krydder og kakao samt godt med salt og pepper. La det stå til grønnsakene er myke, ca. 5-6 minutter. Rør jevnlig.

  3. Ha i hakka tomater og fyll begge tomatboksene halvfulle med vann eller kraft om du har det, ha i og rør rundt.

  4. Plukk korianderbladene av stilkene og ha dem i kjøleskapet. Skyll og finhakk stilkene.

  5. La det småkoke under lokk som delvis dekker kjelen i 30-40 minutter.

  6. Når koketiden er over har du i skylte bønner og de finhakkede korianderstilkene.
    La det stå på varmen et par minutter til bønnene er varme.

Server med ris og guacamole og dryss over korianderblader.

Kokkens kommentar

Dette er en rett som er velegnet å servere i sosiale lag eller om du venter besøk. Det er kjempelett å lage mye av dette og du kan fylle bordet med masse deilig tilbehør som brød, ris, salat, rømme, guacamole, tortillalefser, couscous m.m. Den kan også med fordel lages kvelden i forveien og stå og godgjøre seg i kjøleskapet over natten. Om man vil bruke tørkede bønner bløtlegger man bønnene en dag i forveien og lar disse koke med hele koketiden, til bønnene er ferdig kokt. Bytt ut en del bønner med kikerter, det blir også veldig godt. Eksperimenter med ulike chilier. Bruk for eksempel Anco, Guajillo eller Chipotle.
Bon appétit!

Oppskrift på Chili sin carne ble publisert 11. januar 2013 av i kategorien og ble sist oppdatert 23. mai 2017. Dette er en med opprinnelse i , med blant annet , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Chili sin carne passer utmerket som i et / kosthold.