Beter og edamame med kålsalat
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Beter og edamame med kålsalat

Edamamebønner og beter er et enkelt og veldig godt tilbehør som kan brukes til så mangt. Vi serverer det ofte til fritert tofu og en litt søt kålsalat med majones.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Beter og edamame med kålsalat

  1. Skrell betene og kutt dem i terninger. Stek i ovnen med olje, salt og pepper på 200°C i ca. 15 minutter. Ha i frosne edamamebønner noen minutter før betene er klare. La det være litt godt tygg igjen i betene.

  2. Pakk tofu inn i et kjøkkenhåndkle og press ut litt av vannet - sett noe tungt oppå i ca. 10 minutter. Skjær i terninger.

  3. Bland maizena, salt og pepper. Visp sammen et egg i en skål. Vend tofu-terningene først i maizena, så i egg. Stek i en panne på middels varme i rikelig med olje. De skal bli lett brunet og sprø.

  4. Kutt paprika, hodekål og rødløk i løvtynne strimler. Bland dette sammen i en bolle sammen med chilisaus, majones, limesaft, salt og pepper.

  5. Server beter og edamamebønner med hakket persille og sesamfrø med panert tofu med kålsalat til.

Kokkens kommentar

For vegansk versjon steker du tofuterninger som de er og velger en vegansk majones. Du kan også lage majones selv med 1 ss vann fra en bønneboks i stedet for eggeplomme.
Bon appétit!

Oppskrift på Beter og edamame med kålsalat ble publisert 30. august 2019 av i kategorien / og ble sist oppdatert 30. august 2019. Dette er en / med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Beter og edamame med kålsalat passer utmerket som / i et // kosthold.