Pestopai
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Pestopai

Fyll paien med hva du måtte ønske av grønnsaker, eller det du måtte ha liggende. Vårt forslag er med ovnsstekt paprika, løk, squash og vi har blandet pesto inn i eggeblandingen - det gir en ekstra spennende smak.

Ingredienser

Paideig
Fyll

Porsjoner

Slik lager du Pestopai

  1. Lag paibunnen først. Smuldre romtemperert smør i melet. Samle deigen med det kalde vannet, pakk inn i plast (eller bees wrap) og sett i kjøleskapet i 15-30 minutter. Sett ovnen på 200°C.

  2. Mens deigen hviler i kjøleskapet steker du rødløk, paprika og squash i biter på et stekebrett med litt olje, salt og pepper. Skru opp varmen til 230°C til de er myke og har fått en fin, gyllen farge.

  3. Mens grønnsakene steker visper du sammen egg og melk. Rør inn hakkede urter. Lag pesto selv eller kjøp ferdig.

  4. Kjevle ut deigen og legg den i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen på 200 °C i 10 minutter.

  5. Ha grønnsakene i paiskallet og hell over eggeblandingen. Ha over pesto og bland det litt sammen med egget med en skje.
    Stek så paien på 200°C i ytterligere 30 minutter.

Bon appétit!

Oppskrift på Pestopai ble publisert 6. september 2014 av i kategorien / og ble sist oppdatert 18. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Pestopai passer utmerket som / i et kosthold.