Marokkansk linsegryte
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Marokkansk linsegryte

Linsegryte med fornemmelsen av Marokko! Sødme fra rosiner og eple sammen med krydder og chili gir en dyp og kraftfull smak. Den både varmer og metter!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Marokkansk linsegryte

  1. Stek karve og korianderfrø i litt kokosolje. Bruk din vanlige olje om du ikke har. La de brunes og frigjøre sin aroma før du blander inn finhakket ingefær og hvitløk. Surr dette et par minutter før du rører inn hakka løk og la alt sammen surre til løken er blank og myk.

  2. Rør inn tomatene, vann og kokosmelk sammen med gurkemeie, salt og chili. Riv eplet på et rivjern og bland dette også inn sammen med de tørkede linsene og rosiner. La dette koke på svak varme i en gryte (eller en stekepanne om du har plass i den og lokk til den) i 45-60 minutter. Det er ca. den tiden det tar for at linsene skal bli ferdig kokt. Bonusen med den lange koketiden er at smakene får god tid til å utvikle seg.

  3. Når linsene er kokt tar du gryta av plata og rører inn hakket bladpersille.

Server med cous cous eller ris, brød og yoghurtdressing.

Bon appétit!

Oppskrift på Marokkansk linsegryte ble publisert 12. september 2018 av i kategorien og ble sist oppdatert 18. november 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Marokkansk linsegryte passer utmerket som i et /// kosthold.