Nokkelord: Kosthold

Viser alle innlegg med nokkelord Kosthold!

Vinn «Siljes reise»

Vinn «Siljes reise»


«Siljes reise» er en kokebok med veganske og glutenfrie oppskrifter. Delta i vår konkurranse og kanskje du vinner et eksemplar!

Vinn «Siljes reise»

Glutenfritt kosthold


Mye matlaging kan foregå uten gluten og med vanlige oppskrifter. Med enkelte forholdsregler og bruk av noen spesialprodukter er ikke glutenfri matlaging noe problem.

Vinn «Siljes reise»

Prosjekt «hverdagsveganeren»


Som vegetarianer kan det være lett å ty til mye ost og melk – kanskje mer enn andre. Vi prøver å kutte ned på meieriproduktene i kosten vår.

Vinn «Siljes reise»

Kakao – Mayafolkets supermat


En rykende varm kopp kakao er skikkelig kos, men vet du hvor bra det faktisk er for kropp og sjel?

Vinn «Siljes reise»

Kostholdsråd til vegetarianere


Velger du et kosthold uten kjøtt og fisk bør du være bevisst på hva du spiser slik at kroppen får de nødvendige næringsstoffene. Et sunt vegetarkosthold inneholder helkorn, belgvekster, poteter, grønnsaker, frukt, planteoljer, frø og nøtter. Det er lettest å få vegetarkosten fullverdig hvis den også inneholder melk, ost og egg.

Vinn «Siljes reise»

Energibehov


Kostholdet påvirker kanskje mer enn noen annen miljøfaktor det enkelte individs og befolkningens helsetilstand. Derfor er kostholdet svært viktig i forebygging og behandling av en rekke sykdommer.

Vinn «Siljes reise»

Vegetarisk kosthold


Det vegetariske kostholdet skiller seg fra et vanlig norsk kosthold ved at kjøtt, fisk og egg er erstattet med er ernæringsmessig likeverdige vegetabilske matvarer som belgvekster, soyabønneost (tofu), nøtter, frø, gjær og planter. I lakto-ovo-dietter kommer melk, smør, ost og egg i tillegg.

Vinn «Siljes reise»

Mennesket- en planteeter


Mennesket blir regnet som en alteter, men tennene våre er utformet som planteeternes tenner. Vi mangler rovdyrenes spisse hjørnetenner, mens de brede og flate jekslene våre er skapt for å knuse og male plantefiber.