Blomkålsuppe
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Blomkålsuppe

4 porsjoner| Under 20 minutter| | Vegetar | Publisert 19. april 2012
En klassisk blomkålsuppe blir ekstra spennende med smak av sitron og cayennepepper. Det er enkelt, raskt, billig og kjempe godt!

Ingredienser

porsjoner

Fremgangsmåte

Kutt opp blomkålen i biter, bruk gjerne stilken også. Fres løk og hvitløk i litt olje i en kjele. Tilsett blomkålen, men spar 150 g blomkålbukketter. Ha i melk, fløte og buljong og kok til blomkålen er mør. Blomkålbukettene du har spart koker du møre i lettsaltet vann og setter til side frem til servering. Jevne suppen med en stavmikser i et par minutter – til den er helt glatt. Tilsett krydder etter smak og saften fra sitronen.

Server den med de kokte blomkålbukettene, litt olivenolje og pynt med litt cayennepepper og evt. persille.

Bon appétit!

Tilbakemeldinger

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen dine erfaringer med oppskriften på Blomkålsuppe her.

Oppskrift på Blomkålsuppe ble publisert 19. april 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 1. oktober 2016. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , med mer som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Blomkålsuppe passer utmerket som i et kosthold.

Oppskriften på Blomkålsuppe har 133 stemmer med gjennomsnittlig 4.4 av 5 stjerner. Relevante ord for oppskriften: Blomkålsuppe, vegetarisk suppe, suppe, vegetarsuppe.