Bønnegryte Kanada-style!
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Bønnegryte Kanada-style!

På våren, når snøen fortsatt ligger og nattefrosten ikke har sluppet taket - da er lønnesirupen på sitt søteste! Denne bønnegryta har en søtlig smak av lønnesirup og serveres sammen med ristede brødskiver med sirup og timian.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Bønnegryte Kanada-style!

Bruk bønner du liker eller har tilgjengelig, vi pleier å blande pintobønner, svartøye-bønner og kidney-bønner. Det kan også være godt å blande inn en boks refried beans - det finner du i taco-avdelingen i butikken.

  1. Stek løk og hvitløk i en romslig kjele til det er gyllent og mørt. Bland balsamicoeddik med i dl vann og ha over løken - la det frese til all vesken er borte.

  2. Rør så inn sennep, tomatpuré og lønnesirup. Hell over vann og de hakka tomatene. Om du bruker bønner fra boks kan du la det koke i minst femten minutter før du har i bønnene. Om du bruker tørkede bønner må de ha stått i bløt over natten og da har du dem i med en gang.

  3. Rør inn noen timiankvister, røkt paprika og salt og pepper og la koke, enten til bønnene er varmet ( ca. fem minutter for de fra boks) eller gjennomkokt (ca. 45 minutter for de tørkede).

  4. I mellomtiden, skjær tynne skiver brød og legg ut over et stekebrett. Sprinkle over olivenolje på begge sider. På oversiden har du litt lønnesirup, litt sennep, litt salt og en timiankvist. Stek i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.

Server med litt creme fraishe, frisk timian, sprinkle litt lønnesirup over og ha toast ved siden.

Bon appétit!

Oppskrift på Bønnegryte Kanada-style! ble publisert 11. november 2018 av i kategorien og ble sist oppdatert 11. november 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Bønnegryte Kanada-style! passer utmerket som i et kosthold.