Raske scones
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Raske scones

Om du får uventet besøk er det perfekt å slenge disse i ovnen - det tar under en halvtime til de er ferdige. Scones kan du smakssette med nesten hva du vil og man kan ha i forskjellige nøtter og bær. Disse er krydret med kanel og ingefær.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Raske scones

  1. Sett ovnen på 220°C Kutt smør i terninger og romtemperer det. Bland alt det tørre i en bolle. Ha i smøret og bruk fingertuppene til å blande melet og smøret sammen. Da får du etterhvert en litt mer smuldrete blanding.

  2. Lag en grop i midten av bollen og hell over melken. Bruk en kniv til å blande inn melken.Det er om å gjøre å håndtere deigen minst mulig. om den blir for våt har du i litt mer mel.

  3. Når den har samlet seg til en deig har du den over på et melet underlag og trykker den ut til ca. 2 cm. Trykk så ut runde stykker med et glass eller en annen rund form i den størrelsen du ønsker. Samle deigrestene til et nytt stykke og trykk ut flere scones, helt til du har brukt all deigen. Legg stykkene litt inntil hverandre i en smurt ildfast form.

  4. Stek i ovnen i 15 minutter. Avkjøl litt før servering.

Disse smaker godt med smør og syltetøy. Bruk et godt syltetøy, enten fra en spesialforretning eller hjemmelaget. Se oppskrift på appelsinmamelade og mangosyltetøy. Det blir mye bedre! Oppskriften gir 7-8 scones.

Kokkens kommentar

Ha i de smakene du liker best. Appelsin, sitron, kardemomme, kanel, nøtter og bær er noen av mulighetene dine. Finn din favoritt! Man kan med hell bytte ut vanlig melk med soyamelk om man ønsker det.
Bon appétit!

Oppskrift på Raske scones ble publisert 29. januar 2015 av i kategorien / og ble sist oppdatert 28. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Raske scones passer utmerket som / i et kosthold.