Sommerlige søtpoteter
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Sommerlige søtpoteter

Fyll de ovnsbakte søtpotetene til randen med godsaker! Kanskje du vil lage to ulike fyll? Vi har laget denne med sopp, spinat og fetaost. Om du har grill med lokk kan du godt lage disse på grillen!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Sommerlige søtpoteter

Sett ovnen på 210°C og sett spinat til tining.

  1. Del søtpoteter i to og ha over olivenolje og salt. Legg de halve båtene over på et stekebrett og stek til de er møre. Det tar ca. 20 minutter, men kommer an på størrelsen.

  2. Mens potetene steker kan du hakke opp sopp, løk og hvitløk. Stek det i en panne og tilsett spinat. Om du bruker fersk spinat hakker du den først. Salte og pepre og rør inn rømme og frisk timian.

  3. Når de er møre tar du potetene ut og graver ut litt av innholdet i midten slik at du får en liten grop.

  4. Fyll gropene med spinatfyllet, la det bli små topper. Legg en tynn skive fersk fetaost på hver av potetene.

  5. Sett potetene tilbake i ovnen og stek til osten har fått gyllen farge, ca. 10 minutter.

For vegansk versjon: Bytt ut rømme og feta med for eksempel aioli laget av aqua faba (vannet i boksen fra hvite bønner eller kikerter).

Bon appétit!

Oppskrift på Sommerlige søtpoteter ble publisert 4. august 2017 av i kategorien og ble sist oppdatert 8. september 2018. Dette er en / med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Sommerlige søtpoteter passer utmerket som i et / kosthold.