Nanbrød
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Nanbrød

Nanbrød er et indisk bakverk som er et veldig vanlig tilbehør til curry og andre indiske retter. De kan lages naturell eller smakssettes med urter, hvitløk eller andre krydder og frø. Nanbrødet skal være litt sprøtt i kantene, men mykt inni. Det er aldeles nydelig!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Nanbrød

 1. Denne oppskriften blir til 8 brød.
  Bland først sammen gjær, sukker og 4 ss romtemperert melk. La det stå i ca. 10 minutter.

 2. Ha mel, bakepulver og salt i en bolle og rør inn gjærblandingen, melk (kan gjerne ha stått litt i romtemperatur), egg og yoghurt og olivenolje.
  Bruk en håndmikser med kroker eller en kjøkkenmaskin til å elte deigen i 10 minutter.
  La den stå til heving en time.

 3. Forvarm ovnen til 240°C og la to stekebrett stå og bli varme.

 4. Når deigen har hevet til dobbel størrelse har du den over på et melet underlag. bruk godt med mel om deigen er litt løs. Del den i 8 stykker og trill dem forsiktig runde. Kjevle dem så ut til den formen du vil ha - enten runde eller litt avlange.
  Pensle dem med olivenolje og strø over hakket bladpersille eller koriander.

 5. Ta ut de varme brettene og legg på bakepapir. ha så brødene over og stek begge brettene samtidig i 4-7 minutter. Følg med - de skal få en fin stekefarge, men de ble fort feridge

Nanbrødene passer godt sammen med for eksempel blomkålcurry, indisk wok med kokosmelk eller thailandsk grønnsaksuppe.

Serveres umiddelbart!

Bon appétit!

Oppskrift på Nanbrød ble publisert 5. juni 2014 av i kategorien og ble sist oppdatert 19. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Nanbrød passer utmerket som i et kosthold.