Curry med blomkål
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Curry med blomkål

Curry er en klassisk rett fra det asiatiske kjøkken. Denne er krydret med garam masala som betyr "sterk krydderblanding" og er fylt med deilig blomkål, linser, erter og cherrytomater. Serveres med ris og nanbrød.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Curry med blomkål

  1. Varm opp olje i en gryte og ha i  hakket løk, tomatpuré, gurkemeie, spisskummen, chili, og garam masala. La det surre et minutts tid.

  2. Tilsett vann og kokosmelk og rør godt. La dette blande seg og bli varmt før du har i linser og limeblader. Husk å skylle linsene godt. (sjekk koketiden angitt på linsepakka og evt. om de bør bløtlegges på forhånd. Om du bruker ferdig kokte har du dem i mot slutten).

  3. La det småkoke mens du kutter cherrytomater i to og deler opp blomkål. Ha det i gryten og la det koke i ca. 25 minutter.

  4. Like før servering tilsetter du erter og smaker til med salt, pepper og limesaft.

Server med ris, nanbrød og frisk koriander på toppen.

Du kan kjøpe Garam masala i de fleste dagligvarebutikker eller blande selv:
kanel, muskat, chilipepper, svart pepper, kardemomme, nellik, spisskummin, koriander

Bon appétit!

Oppskrift på Curry med blomkål ble publisert 13. april 2013 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Curry med blomkål passer utmerket som i et / kosthold.