Saftige, grove rundstykker
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Saftige, grove rundstykker

Enklere enn dette blir det ikke og hva er bedre enn nystekte rundstykker til helgefrokosten? Ta frem litt hjemmelaget syltetøy og nytrukket te så kan frokosten vare lenge!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Saftige, grove rundstykker

  1. Smuldre gjær i en bolle og rør det ut i vann med ca. 37°C. Rør inn salt og litt og litt mel. Rør med håndmikser med eltekroker eller bruk kjøkkenmaskinen (du kan også bruke håndkraft og sleiv). Bruk enten speltmel eller emmer. Hvor mye mel man trenger varierer veldig fra meltype til meltype, men konsistensen skal være ganske våt og mulig å røre i med en sleiv - da hever den bedre. Om du setter deigen om kvelden før du legger deg, kan den heve med plast over i kjøleskapet.

  2. Om morgenen før frokost bruker du rikelig med mel og elter deigen litt før du ruller en pølse som du deler opp i stykker (blir ca. 7-10 stk.). Trill ut boller og legg til etterheving på et stekebrett. La stå minst 10-15 minutter eller til du er fornøyd med hevingen.

  3. Stekes på 200°C,midt i ovnen, i ca. 15 minutter.

Smaker godt med mango- eller appelsinsyltetøy.

Bon appétit!

Oppskrift på Saftige, grove rundstykker ble publisert 20. september 2013 av i kategorien / og ble sist oppdatert 24. mai 2018. Dette er en med blant annet , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Saftige, grove rundstykker passer utmerket som / i et / kosthold.