Squash Bolognese
Foto: Stein / Vegetarmat.org
Squash Bolognese: Squash kuttet slik at det ligner tagliatelle.

Squash Bolognese

Her har du en pasta bolognese med squash i rollen som spagetti! Tomatsausen er med sopp, løk og gulrot. Hverdagsmiddag på en, to, tre! På grunn av at pasta er byttet ut med squash er ikke retten bare morsom, men også ganske så kalorifattig.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Squash Bolognese

  1. Kutt løk, gulrot og sopp i terninger. Stek først soppen i 4-5 minutter før du har i løk og steker 3-4 minutter til.

  2. Tilsett finhakket hvitløk og gulrot. La det frese raskt før du har i tomatpuré og hakka tomater. Rør inn oregano, litt salt, sitronsaft, cherrytomater og agavesirup. La småkoke i minst 15 minutter men gjerne litt mer.

  3. Mens sausen koker skal squash kuttes. Om du har en mandolin eller spiralizer bruker du det. Ellers funker det bra å skjære skiver på langs med en ostehøvel og igjen kutte disse i ca. 1 cm. breie strimler. Da blir det omtrent samme format som tagliatelle.

  4. Ha strimlene i et dørslag og hell over 1 liter kokende vann. Da er de klare til servering.

  5. Bre sausen over squash-tagliatellen og dryss over basilikum og parmesan.

Kokkens kommentar

For vegansk versjon dropper man parmesan eller kjøper vegansk prosociano
Bon appétit!

Oppskrift på Squash Bolognese ble publisert 12. juni 2017 av i kategorien / og ble sist oppdatert 8. september 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Squash Bolognese passer utmerket som / i et // kosthold.