Smashing pumpkin pie
Foto: Stein / Vegetarmat.org
Smashing pumpkin pie: Lag pai av restene fra Halloween-lykten!

Smashing pumpkin pie

Pumpkin pie er en typisk amerikansk dessert som man gjerne serverer i forbindelse med Thanksgiving, jul eller Halloween. Paien har den deilige, søte smaken av gresskar sammen med krydder som nellik, kanel, ingefær og vanilje. Om du skal lage lykt av gresskar til Halloween - hvorfor ikke lage denne paien av fyllet!

Ingredienser

Paideig

Porsjoner

Slik lager du Smashing pumpkin pie

  1. Kutt gresskar i terninger. Om du vil beholde gresskaret til å lage lykt av, skrap innholdet ut med en skarp skje. Fjern kjernene. Spre fyllet ut på et bakepapir på en stekeplate og stek på 180°C i ca 15 minutter. Det skal bli mykt.

  2. Smuldre smør godt inn i mel blandet med salt og melis. Bruk fingertuppene. Ha i kaldt vann og samle det til en deig. La den avkjøle i kjøleskapet til den er kald og kan kjevles, minst en time.

  3. Når gresskaret har blitt mykt, ha det over i en beholder og mos det med en stavmikser til det er en jevn puré.

  4. Pisk sammen egg og sukker til det er luftig. Bland inn fløte, krydder og gresskarpuré.
    Sett ovnen på 210°C .

  5. Kjevle den kalde paideigen til en runding og overfør den til en paiform. En enkel måte å gjøre det på er å rulle deigen over på kjevla - for så å rulle den over i formen. Trykk den på plass.

  6. Hell gresskarfyllet over i paiformen og sett den i i ovnen. Den skal steke i ti minutter på 210°C. Senk så temperaturen ned til 190°C . Stek videre i ca 35 minutter.
    La den avkjøles i en halvtime.

Server med pisket fløte blandet med vaniljekesam og raspet sitronskall.

Bon appétit!

Oppskrift på Smashing pumpkin pie ble publisert 29. oktober 2017 av i kategorien og ble sist oppdatert 23. desember 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Smashing pumpkin pie passer utmerket som i et kosthold.