Tradisjonell, gresk vegetarmoussaka

Tradisjonell, gresk vegetarmoussaka

Dette er en vegetarisk moussaka basert på en tradisjonel, gresk oppskrift med gresk yoghurt og friterte grønnsaker.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Tradisjonell, gresk vegetarmoussaka

  1. Finhakk løk og surr dette i litt olje i en kjele. Kutt deretter opp soppen og ha den i kjelen. Kutt tomatene i to og bruk et rivjern til å rive tomater til en grov saus. På denne måten står du igjen med skallet til slutt som du ikke skal bruke. Ha dette i kjelen og tilsett en liten kanelstang evt. en  ts malt kanel. La dette småkoke mens du tilbereder resten.

  2. Kutt potetene i skiver (gjerne med skallet på) og la disse fritere til de er gylne i en kjele med varm olje. Legg potetskivene i bunnen av en ildfast form (ca. 20x30 cm). Kutt auberginen i skiver, salte på begge sider og fritér disse på samme måte. Legg auberginen over potetene.

    Kutt paprika i terninger og stek disse i litt olje noen minutter. Ha paprika over auberginen i formen.

  3. Ha 1 ss olje i en kjele. Tilsett 1 - 2 ss mel og rør rundt til det blir en masse. Tilsett så melken og ha den på middels varme til sausen tykner. Rør så inn yoghurten over svak varme. Så rører du inn osten og tilsetter litt pepper.

  4. Hell først tomatsausen over grønnsakene i formen og avslutt med hvitsausen.

    Stekes midt i ovnen på 180°C i  ca 40 min.

Bon appétit!

Oppskrift på Tradisjonell, gresk vegetarmoussaka ble publisert 12. februar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 27. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Tradisjonell, gresk vegetarmoussaka passer utmerket som i et kosthold.