Helbakt blomkål med daal
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Helbakt blomkål med daal

Daal er en indisk rett som ofte lages av linser, men også andre belgfrukter. Vi serverer daal med en herlig gul, helbakt blomkål som får fargen sin fra gurkemeie. Server retten med nannbrød og masse friske urter.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Helbakt blomkål med daal

  1. Smelt smør og tilsett gurkemeie, salt og limesaft.

  2. Kutt vekk blader og skyll blomkålen. Hell over smørblandingen og pensle det ut over så det dekker hele.
    Stek i ovnen på 190°C i ca. 30 minutter. Sjekk om den er "al dente". Om den trenger litt til setter du den inn igjen i noen minutter.

  3. Grovhakk løk og søtpotet og stek i en gryte sammen med hakket hvitløk. La løken bli blank og myk. Tilsett krydder, linser en grovhakket tomat, vann og kokosmelk. La koke til linsene og søtpotet er ferdige, ca 10-12 minutter.

  4. Når både linser og potet er ferdig kokt jevner du blandingen med en stavmikser. Smak til med salt og limesaft. Om du vil kan du blande inn en boks ferdig koke linser i blandingen, så får man litt tyggebiter også.

  5. Server dal med helstekt blomkål i. Dryss over en hakket tomat og frisk koriander. Server gjerne med ris og naan.

Bon appétit!

Oppskrift på Helbakt blomkål med daal ble publisert 23. mars 2020 av i kategorien og ble sist oppdatert 23. mars 2020. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Helbakt blomkål med daal passer utmerket som i et /// kosthold.