Thai-wok med peanøttsaus
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Thai-wok med peanøttsaus

Sprø, friske grønnsaker med en litt sterk og litt søt peanøttsaus – enkelt å lage og så utrolig godt! Wok kan varieres i det uendelige med ulike grønnsaker og sauser. Denne er med en typisk thailandsk peanøttsaus. Varier grønnsakene ut fra hva du har eller har lyst på. Thailandsk mat er utrolig friskt og smakfullt og ofte helt vegansk, eller lett å tilpasse til å bli det.

Ingredienser

Peanøttsaus
Grønnsaker

Porsjoner

Slik lager du Thai-wok med peanøttsaus

  1. Lag først karripastaen – se oppskrift her. Eller kjøp den ferdig på butikken.

  2. Om du allerede har karripasta kan du sette i gang med peanøttsausen. Fres finhakket hvitløk i en stekepanne og tilsett rød karripasta, peanøttsmør, søt soyasaus, kokosmelk, limesaft og sitrongress. La det småkoke på middels til svak varme til det er en jevn saus, ca. 10 minutter.
    Hell i en skål og sett til side mens du woker grønnsakene

  3. Kutt opp alle grønnsakene i passe biter før du begynner å steke. Ha paprika, fersk babymais, sopp, squash, rødløk og vårløk i en varm panne med olje. Når det er sprøtt og ferdig stekt heller du over sausen, plukk ut sitrongresset – det kan være litt trevlete å tygge. Om du bruker fersk babymais har du det i først - om du bruker hermetiserte skal de kun varmes opp og du kan ha det i etter at du har hatt over sausen. Erte-auberginen kan du ha i rett før du heller over sausen og sukkerertene kan du ha over til slutt. La retten marineres i sausen i panna i ca. fem minutter.

  4. Strø over sesamfrø og server med kokt ris.

Kokkens kommentar

Erte-aubergine får man som regel på invandrerbutikker. Om du ikke får tak i bruker du bare noen flere sukker-erter i stedet.
Bon appétit!

Oppskrift på Thai-wok med peanøttsaus ble publisert 27. august 2015 av i kategorien og ble sist oppdatert 20. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Thai-wok med peanøttsaus passer utmerket som i et / kosthold.