Bønneburritos med mango
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Bønneburritos med mango

I Mexico lages tacos og burritos i absolutt alle varianter. Vi har laget burritos med den klassiske kombinasjonen bønner og ris. Også har vi lagt til herligheter som mango, koriander, lime og chili!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Bønneburritos med mango

  1. Kutt sølvløk og paprika i terninger. Bruk gul løk om du ikke finner sølvløk. Finhakk hvitløk og chili og stek dette til det blir mykt. Tilsett tørket oregano, spisskummen og salt.

  2. Rør inn kokte og skylte bønner. Vi bruker som regel bønner fra boks, om du foretrekker tørkede må de bløtlegges og kokes på forhånd. Ha over frisk koriander og rør inn rømme. Del lime i fire båter å ha over saft fra en båt.

  3. Kok ris, du trenger ca. 2 porsjoner som angitt på pakka.
    Kutt mango og avocado i små terninger.

  4. Legg ris og bønneblanding på lefsa og ha over mango og avocado. Server det som blir til overs ved siden av. Brett lefsene sammen og stek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter, til lefsene får litt farge.

Server med ekstra rømme, limesaft og koriander!

Kokkens kommentar

For vegansk versjon dropper man rømme eller bytter den ut med guacamole.
Bon appétit!

Oppskrift på Bønneburritos med mango ble publisert 1. september 2017 av i kategorien og ble sist oppdatert 1. september 2017. Dette er en / med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Bønneburritos med mango passer utmerket som i et / kosthold.