Minestrone
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Minestrone

Minestrone er en italiensk suppe som egentlig ikke har bestemte ingredienser - man tar hva man har. Den er ofte vegetarisk, med bønner og en type pasta. Minestrone betyr " tykk grønnsaksuppe" og har vært brukt som en måte å bi kvitt rester på, før den fikk stå på egne ben som en selvstendig rett.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Minestrone

  1. Kutt løk i små terninger og chili og hvitløk i tynne skiver. La steke på middels varme i olivenolje til det er mykt og blankt. Bruk en romslig kjele. Tilsett tomatpuré og la steke noen minutter til. Ha i salt.

    Ha over vann eller grønnsakskraft, hakkede tomater, timian og laurbærblad. La koke lenge - det får du igjen for! Alt fra 30 minutter blir bra.

  2. Mens suppen koker kutt opp gulrøtter og vårløk i skiver og sellerirot i terninger. Ha i selleriroten når det er ca. 30 minutter igjen av koketiden. Ha etterhvert i gulrøtter og vårløk.

  3. Når dette er kokt og suppen begynner å bli ferdig tilsetter du makaroni og koker det så lenge som anvist på pakken. Ha samtidig i hvite bønner.

Om du bruker tørkede bønner og ikke hermetiserte må disse bløtlegges på forhånd og legges i suppen fra starten av.

Server med et dryss parmesan og masse hakket persille. Det er masse mat i denne suppen, men brød med smør er også godt til suppen om du vil fjonge den litt opp.

Kokkens kommentar

Veganere dropper parmesanen
Bon appétit!

Oppskrift på Minestrone ble publisert 25. mars 2016 av i kategorien og ble sist oppdatert 22. oktober 2016. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Minestrone passer utmerket som i et / kosthold.