Fransk løksuppe
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Fransk løksuppe

Fransk løksuppe er en enkel og billig middag, men mettende og god. Den har få ingredienser og er rask å tilberede. Den klassiske franske retten serveres ofte som lunsj eller forrett, men er en ypperlig hverdagsmiddag også. Bruk en smakfull og god ost du liker - det er nemlig prikken over i'en.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Fransk løksuppe

  1. Kutt løk i terninger. Surr dette i litt smør eller olje i en romslig kjele. Tilsett etterhvert finhakket hvitløk.

  2. Når løken er gyllen tilsetter du hvitvin og lar dette koke ut. Hvitvin kan erstattes med eplecidereddik. Da bruker du ca. to spiseskjeer eddik i en halv dl. vann.

  3. Tilsett krafta eller buljong, timian og laurbærblad. La det koke i 20 minutter og smak til med salt og pepper på slutten.

  4. Sett ovnen på 225°C.

  5. Ha en smakfull ost som f. eks gruyere eller jarlsberg på brødet. Når suppen er ferdig kokt fordeler du den over i fire ildfaste skåler, har brødet med ost på toppen og gratinerer i ovnen til osten er smeltet og har fått farge.

Kokkens kommentar

Om du ikke har ildfaste skåler kan du gratinere brødet for seg og ha det i suppen til slutt. For vegansk versjon: Bruk vegansk ost på skivene eller dynk skivene med en blanding av olivenolje og balsamico.
Bon appétit!

Oppskrift på Fransk løksuppe ble publisert 21. februar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Fransk løksuppe passer utmerket som i et / kosthold.