Enchiladas
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Enchiladas

Belugalinser er oppkalt etter kaviaren, men det er nok mest på grunn av utseende. De sorte, glinsende linsene er meget næringsrike og ikke så helt lite smakfulle heller. Spesielt blandet inn i en litt sprek enchiladasaus med fennikelfrø og koriander! I stedet for maistortilla så har vi rullet herlighetene inn i squash, men føl deg fri til å velge din favoritt!

Ingredienser

Enchiladasaus

Porsjoner

Slik lager du Enchiladas

  1. Skyll belugalinsene og sett til koking, følg anvisningen på pakka.

  2. Bland sammen alt det tørre til enciladasausen

  3. Kutt løk i terninger og finhakk hvitløk. Stek på middels varme i en panne til det er mykt og blankt. Ha i 2 ss olje og rør så inn krydderblandingen. Spe ut med vann mens du rører hele tiden. Smak til med salt, pepper og limesaft. La småkoke i noen minutter.

  4. Ta ut ca. en halv dl av sausen og sett til side. Bland så inn de kokte linsene og mais.

  5. Lag tynne skiver av squash med en ostehøvel. Legg 5-6 skiver overlappende ved siden av hverandre. Tilpass den slik at den passer inn i din ildfaste form. Legg på litt av linseblandingen. Rull sammen og legg i forma. Fortsett til formen er full, denne mengden blir til ca. 6-7 ruller.

  6. Ha over sausen du satt til side og topp med litt revet ost.

  7. Stek i ovn på 180°C i ca. 15 minutter.

Server med avocado og salat ved siden.
For vegansk og laktosefri versjon velger du en vegansk ost eller dropper osten.

Bon appétit!

Oppskrift på Enchiladas ble publisert 23. november 2019 av i kategorien og ble sist oppdatert 9. desember 2019. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Enchiladas passer utmerket som i et /// kosthold.