Pizza bianca
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Pizza bianca

Pizza bianca er rett og slett pizza uten tomatsaus. Denne er med en smakfull saus av créme fraîche, men man kan også bruke olivenolje og foretrukket topping. Det er ikke så utbredt i Norge, men i Italia selger de det både på restauranter og i matbutikker.

Ingredienser

Deig
Saus
Topping

Porsjoner

Slik lager du Pizza bianca

  1. Lag deigen ved å smuldre gjær i en bolle og tilsette lunkent vann. Rør inn det tørre og la deigen være ganske våt. Sett til heving minst en time. Dette blir nok til tre runde pizzabunner.

  2. Bland sammen créme fraîche, sitron, hvitløk, salt og pepper. Rasp hvitløken på et rivjern (den fine siden). Dette er sausen du skal bruke på pizzaen. Denne fungerer også bra som dressing til vanlig pizza.

  3. Når deigen er hevet, velt deigen forsiktig ut på et melet underlag. Bruk en bakespatel eller lignende. Del den i tre stykker og bruk hendene til å dra den ut til en rund form, evt. kjevle den.

  4. Fordel créme fráishe-saus ut over bunnene. Ha så over tynne soppskiver, rødløk, tomatskiver og litt salt og pepper.

  5. Stekes midt i ovnen på 210°C i 13- 17 min. – følg med på når den ser gyllen og ferdig ut. Server med frisk basilikum eller ruccola.

Om du bare vil spise den ene pizzaen, kan du steke de to andre bunnene uten fyll og legge i fryseren til senere.

Bon appétit!

Oppskrift på Pizza bianca ble publisert 21. februar 2014 av i kategorien og ble sist oppdatert 28. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Pizza bianca passer utmerket som i et kosthold.