Fritert tofu med søt chilisaus
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Fritert tofu med søt chilisaus

Fritert tofu er knasende godt! Dypp dem i søt chilisaus og nyt ris smaksatt med miso ved siden.

Ingredienser

Tofu
Sursøt saus
Ris

Porsjoner

Slik lager du Fritert tofu med søt chilisaus

  1. Start med chilisausen. Fjern frøa fra chilien og finhakk den og hvitløk. Ha det i en kjele og bland det sammen med sukker , eddik og vann. La det koke i ca. fem minutter.

  2. Mens du venter på sausen, sett i gang med å koke ris. Kok opp vann og rør inn miso. Miso er en japansk smakstilsetning du får kjøpt i de fleste butikker. Ha i risen og kok etter anvisning på pakka.

  3. Kutt tofu i terninger og legg det over på et kjøkkenpapir som vil trekke ut litt væske. Kutt også opp paprika, rødløk og vårløk i små biter.

  4. Bland sammen kaldt vann og maizena og rør det inn i den kokende sausen slik at den tykner. Rør godt og sett sausen til side.

  5. Ha egget i en skål og pisk det sammen med eddik, sesamolje og soyasaus i en skål. Ha maizena på et fat eller en tallerken og panko-brødsmuler på et annet fat. Panko får du i de fleste butikker med stort utvalg eller i asiatiske butikker.

  6. Rull tofu-terningene i maizena først, dypp dem i egget og dekk dem til slutt med panko-brødsmuler.

  7. Varm olje i en kjele, du må bruke så mye olje at tofu-terningene vil flyte. Ha de ferdige tofu-terningene i oljen som er så varm at det freser når du har i bitene. Det tar ca. et par minutter til de blir fine og gyldne i fargen. Da er de ferdige. Strø over sesamfrø med det samme du har tatt dem opp av oljen.

  8. Bland hakka paprika, vårløk og rødløk inn i den varme risen. Server risen med fritert tofu, chilisaus og frisk koriander.

Bon appétit!

Oppskrift på Fritert tofu med søt chilisaus ble publisert 1. mars 2017 av i kategorien og ble sist oppdatert 8. september 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Fritert tofu med søt chilisaus passer utmerket som i et / kosthold.