Hermetiserte plommer
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Hermetiserte plommer

Høstens herlige plommer smaker aller best som de er! Men når man vil bevare litt av herlighetene til den kalde vinteren og kanskje helt til neste høst så må man ty til metoder som hermetisering. Og så enkelt som dette kan det være! Vi må innrømme at det smaker ganske så godt å åpne et glass med plommer til jul, med sin intense søte og fruktige smak.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Hermetiserte plommer

  1. Kok opp ca. en liter vann og hell over i glasset du vil hermetisere plommene i (størrelse ca 0,6-0,7 liter). Det er for å sørge for at det er helt reint.

  2. Lag sukkerlake av vann og sukker. Kok det opp og rør om til sukkeret er løst opp.

  3. Fyll det rene glasset ditt opp med plommer og hell laken over. Sett på lokket litt sånn halvveis.

  4. Ta en mellomstor kjele og legg et kjøkkenhåndkle i bunn av kjelen, for at det ikke skal riste så mye i glasset. For nå skal du nemlig sette glasset oppå håndkle i kjelen og fylle opp med vann.

  5. La vannet koke opp (ja, håndkle skal ligge der, prøv å ta det bort så hører du hvorfor ;) og la glasset bli stående i det varme vannet i ca. 20 minutter.

  6. Ta ut glasset og skru til lokket. Om noe av laken renner ut så tørk det bare vekk. Snu glasset opp ned og la det kjøle seg på den måten. Da får du også sjekket om det er helt tett.

Kan lagres i alle fall ett år, men du kommer ikke til å klare å la de stå så lenge!
De er veldig gode til frokostyoghurten og litt granola på, til dessert eller bare med havremelk til.

Bon appétit!

Oppskrift på Hermetiserte plommer ble publisert 23. august 2019 av i kategorien og ble sist oppdatert 23. august 2019. Dette er en med blant annet , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Hermetiserte plommer passer utmerket som i et /// kosthold.