Grilla tofu med mayvocado
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Grilla tofu med mayvocado

Grill marinert tofu på grillen, eller stek dem i panna inne - været er ikke alltid i grillfavør, men denne retten er god uansett! Mayvocado er vår veganske avocado-mayo, som altså er en mild og kremete avocadosaus.

Ingredienser

Marinade
Mayvocado

Porsjoner

Slik lager du Grilla tofu med mayvocado

  1. Press vannet ut av tofuen ved å legge den med kjøkkenpapir over og under og noe litt tungt oppå. Rundt 10 minutter holder. Sett cashewnøtter i bløt i vann.

  2. Lag marinaden. Bland karripasta, tamarindpuré, soyasaus og agavesirup. Om du vil lage karripasta selv - se oppskrift i linken.

  3. Kutt den ferdig pressede tofuen i skiver og vend dem i marinaden. Bruk en boks som akkurat passer til mengden tofu, slik at marinaden dekker litt godt. La det marinere minst en time, men gjerne lenger om du har mulighet til å forberede det på forhånd.

  4. Ha avocado i en høy og smal beholder sammen med cashewnøtter, limesaft og hvitløk. Bland med en stavmikser til det er en kremete saus. Smak til med salt og pepper.

  5. Nå kan du enten steke tofu-bitene i stekepannen, eller du kan legge dem på grillen. La de steke til de har fatt en fin, sprø skorpe. Bruk middels høy varme.

  6. Kutt opp salat, agurk, tomat og sukkererter. Ha det på en tallerken og legg de grillede tofu-skivene på toppen. Dryss over litt salt, pepper og limesaft. Ha over resten av marinaden, avocado-mayo og sesamfrø.

Kokkens kommentar

Om du må ha 100% glutenfritt så husk å sjekke om soyasausen er det.
Bon appétit!

Oppskrift på Grilla tofu med mayvocado ble publisert 27. mai 2019 av i kategorien og ble sist oppdatert 27. mai 2019. Dette er en / med blant annet , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Grilla tofu med mayvocado passer utmerket som i et /// kosthold.