Grateng med potet, spinat og brokkoli
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Grateng med potet, spinat og brokkoli

Mettende og mild grateng med poteter, spinat, brokkoli og en saus med crème fraîche. Bruk en smakssterk ost til ostelokket på toppen. Garantert barnas favoritt!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Grateng med potet, spinat og brokkoli

Sett spinaten til tining i romtemperatur.

  1. Kok potetene nesten ferdige og skjær dem i 1 cm tykke skiver. Del brokkoli i små buketter og la koke i saltet vann. Skylles i kaldt vann.

  2. Kutt sopp i tynne skiver og stek til de er brune. Legg til side.

  3. Kutt opp løk og  riv hvitløk på et rivjern og ha det i en middels varm panne. Stek til det er blankt. Tilsett spinaten og vend inn brokkolien. Smak til med salt og pepper, gjerne urtesalt.

  4. Visp egg og bland i crème fraîche og melk, ha i salt og pepper.

  5. Legg potetene lagvis med spinat- og brokkoliblandingen i en ildfast form (ca. 20x30 cm). Legg et lag sopp og ost i midten. Hell på eggestanden. Dekkes med revet gulost og parmesan. Skjær tomatene i skiver og legg på toppen.

Gratengen stekes i ovnen i ca 30 minutter på 180°C

Bon appétit!

Oppskrift på Grateng med potet, spinat og brokkoli ble publisert 19. november 2011 av i kategorien og ble sist oppdatert 21. november 2019. Dette er en med blant annet , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Grateng med potet, spinat og brokkoli passer utmerket som i et kosthold.