Tofu med søt chilisaus og cashewnøtter
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Tofu med søt chilisaus og cashewnøtter

Denne smakfulle sausen med chili, tamarind og søt soyasaus er veldig god sammen med tofu og passer egentlig godt i de fleste typer wok med grønnsaker. Server den med eggnudler.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Tofu med søt chilisaus og cashewnøtter

  1. Sett tofuen på et tykt lag meg kjøkkenpapir og ha også et lag på toppen. Legg så noe tungt oppå - og la den stå mens du lager sausen. Da presses en del av vannet ut.

  2. Finhakk løk, chili og hvitløk. Stek det over middels varme i litt olje i ca. 2 minutter. Tilsett 1½ praprika og vårløk i små biter.

  3. Rør inn tamarindpuré, søt soyasaus (kecap manis) og vann. La dette småkoke i 2-3 minutter.

  4. Del tofu i terninger. Hell innholdet fra stekepannen over i en bolle og stek tofuen i litt olje. Hell sausen tilbake i pannen etter ca 3 minutter og varm det opp igjen.

  5. Skjær opp resten av paprika i strimler og tilsett dette sammen med basilikum og cashewnøtter - vend det inn over litt svak varme og server straks.

Serveres alene eller med eggnudler.

Bon appétit!

Oppskrift på Tofu med søt chilisaus og cashewnøtter ble publisert 17. januar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Tofu med søt chilisaus og cashewnøtter passer utmerket som i et / kosthold.