Indisk tofukorma
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Indisk tofukorma

Korma er en klassisk indisk rett som serveres med nanbrød og ris. Det er lett å lage selv og den er veldig smakfull. Vi har brukt tofu og grønnsaker i vår versjon.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Indisk tofukorma

  1. Finhakk hvitløk og den gule løken og bland det med revet ingefær,olje og krydderet. Alternativt kan du kjøre det i en foodprosessor. Kutt opp tofu i terninger, ha det i en bolle og vend inn blandingen.  La den stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.

  2. Kutt rødløk i båter og sopp i skiver og stek på middels varme i en stekepanne til det er gyllent. Tilsett brokkolitopper og la det surre i et par minutter. Smak til med litt salt.  Hell det over i en bolle.

  3. Når tofuen ha stått lenge nok steker du den i pannen på middels varme i 3-4 min sammen med hakket vårløk.  Så tilsetter du hakkede tomater og yoghurt. Rør inn kun to skjeer yoghurt av gangen. Til slutt vender du inn de stekte grønnsakene og la det stå på svak varme i 5-7 minutter.

    Yoghurten kan gjerne byttes ut med 1 dl kokosmelk (bruk en god, kremet type) for en litt annen smak eller for vegansk versjon.

Server med ris og nanbrød.

Kokkens kommentar

Veganere bruker alternativ til vanlig yoghurt, for eksempel kokosmelk (den fra Kara er god -fås på Meny).

Spar litt av de stekte grønnsakene og server gryta med grønnsaker som pynt på toppen.

Bruk de grønnsakene du måte ha - blomkål smaker også veldig godt i korma.

Bon appétit!

Oppskrift på Indisk tofukorma ble publisert 22. oktober 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Indisk tofukorma passer utmerket som i et / kosthold.