Potetkaker med eple- og karrisaus
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Potetkaker med eple- og karrisaus

Potetkaker kan serveres som en god gammeldags søndagsmiddag med kokte grønnsaker og både hvit og brun saus. Vår favoritt er denne karrisausen med eple, løk og paprika. Potetkakene kan også serveres til f. eks pitabrød, ovnsstekte grønnsaker og med salat.

Ingredienser

Potetkaker
Eple- og karrisaus

Porsjoner

Slik lager du Potetkaker med eple- og karrisaus

  1. Kok potetene, mos dem i en bolle og bland inn egget.

  2. Fres finhakket løk og grovhakket sopp i litt olje. Rør det så inn i potetrøren. Tilsett litt mel. Ha i litt mer mel hvis deigen ikke er fast nok. Salte og pepre etter smak. La røren svelle i 5- 10 min. og lag så kaker ved hjelp av hendene og en skje.

  3. Rull dem i strøbrød og stek dem gyllenbrune på begge sider i smør og olje.

  4. Til sausen hakkes løk, eple og paprika opp i biter. Fres dette i litt smør i en kjele til det er gyllent og tilsett karri. Tilsett så  smør, la det smelte og rør så inn mel. Spe ut med litt og litt melk til du har ønsket tykkelse på sausen. Smak til med salt og pepper og avslutt med finhakket gressløk.

Serveres med kokte grønnsaker som for eksempel brokkoli, blomkål eller gulrøtter.
Potetkaker kan også lages som burger. Server den med en karri-majones og frisk salat.

Kokkens kommentar

Veganere: kan droppe egget og ha i litt olje i stedet samt litt mere mel. Det fungerer like bra. Server sammen med annet tilbehør f. eks avocadosalsa
Bon appétit!

Oppskrift på Potetkaker med eple- og karrisaus ble publisert 23. november 2011 av i kategorien og ble sist oppdatert 7. mars 2017. Dette er en med blant annet , , , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Potetkaker med eple- og karrisaus passer utmerket som i et / kosthold.