Vegetargryte med hvite bønner
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Vegetargryte med hvite bønner

Mettende vegetargryte med store hvite bønner, gulrot og en frisk smak av selleri. Rask og god middag – server den med friske urter og rømme.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Vegetargryte med hvite bønner

  1. Kutt løk og selleri i terninger og ha det i en romslig, varm kjele med litt olje. Finhakk hvitløk og la dette frese litt sammen med det andre. Kutt gulrøtter i terninger og ha i.

  2. Rør inn krydderet og tilsett vann eller grønnsakskraft og tomater. La det koke på svak varme i 15 minutter. Tilsett bønner og hakket persille og la de varme seg et par minutter.

Valgfritt: Man kan røre inn ca. 1 dl rømme eller crème fraíshe rett før servering.

Kokkens kommentar

Røkt paprika er ikke så lett å få tak i. Vanlig paprikakrydder fungerer også greit, men prøv å få tak i den røkte versjonen - den er skikkelig god! Veganere dropper rømme Varier denne gryten etter hva du har hjemme. Erter og/eller squash fungerer for eksempel godt.
Bon appétit!

Oppskrift på Vegetargryte med hvite bønner ble publisert 7. februar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med blant annet , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Vegetargryte med hvite bønner passer utmerket som i et / kosthold.