Vegetargryte med hvite bønner
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Vegetargryte med hvite bønner

Mettende vegetargryte med store hvite bønner, gulrot og en frisk smak av selleri. Rask og god middag – server den med friske urter og rømme.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Vegetargryte med hvite bønner

  1. Kutt løk og selleri i terninger og ha det i en romslig, varm kjele med litt olje. Finhakk hvitløk og la dette frese litt sammen med det andre. Kutt gulrøtter i terninger og ha i.

  2. Rør inn krydderet og tilsett vann eller grønnsakskraft og tomater. La det koke på svak varme i 15 minutter. Tilsett bønner og hakket persille og la de varme seg et par minutter.

Valgfritt: Man kan røre inn ca. 1 dl rømme eller crème fraíshe rett før servering.

Kokkens kommentar

Røkt paprika er ikke så lett å få tak i. Vanlig paprikakrydder fungerer også greit, men prøv å få tak i den røkte versjonen - den er skikkelig god! Veganere dropper rømme Varier denne gryten etter hva du har hjemme. Erter og/eller squash fungerer for eksempel godt.
Bon appétit!

Tilbakemeldinger

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen dine erfaringer med oppskriften på Vegetargryte med hvite bønner her.

Oppskrift på Vegetargryte med hvite bønner ble publisert 7. februar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med blant annet , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Vegetargryte med hvite bønner passer utmerket som i et / kosthold.