Tapas med grilla nektariner
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Tapas med grilla nektariner

Tapas er en spansk måte å spise mange småretter sammen. Vi lager ofte nøtteboller, tomatsaus og båtpoteter også legger vi til litt av det vi måtte ha lyst på - i dette tilfelle grilla nektariner. I tillegg er det godt med litt ost, oliven, brød, aioli og andre godsaker!

Ingredienser

Tomatsaus
Båtpoteter
Fersken

Slik lager du Tapas med grilla nektariner

  1. Hakk opp løk hvitløk og chili. Ha det i en romslig kjele og stek i olje til blank og myk. Ha i hakka tomater, balsamicoeddik, salt, olivenolje og vann. La dette putre på svak varme mens du forbereder resten.

  2. Kutt poteter i båter og spre disse ut over et stekebrett med olivenolje, rosmarin, salt og pepper.
    Stek midt i ovnen på 215°C i ca. 20 minutter. Følg med.

  3. Skyll og del nektariner i fire. Bland olivenolje, balsamicoeddik og lønnesirup i en bolle. Grill nektarinene på grillen eller stek dem i panna. Når nektarinene har fått litt stekefarge og blitt varme - ha det i en bolle og hell over oljeblandingen. Krydre med salt og pepper og ha over friske basilikumblader.

  4. Forbered øvrig tapas, oliven, ost, aioli og brød. Lag f. eks aioli av aqua faba eller kjøp den ferdig. Del opp fransk landbrød eller baguetter.

Server varm tomatsaus, båtpoteter og grilla nektariner sammen med resten av tapasrettene. Lag for eksempel også nøtteboller.
Finn flere tapasretter her.

Bon appétit!

Oppskrift på Tapas med grilla nektariner ble publisert 8. desember 2017 av i kategorien og ble sist oppdatert 8. desember 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Tapas med grilla nektariner passer utmerket som i et kosthold.