Grønnsaksform med urtesaus
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Grønnsaksform med urtesaus

En grønnsaksform laget i langpanne er deilig høstmat. Kan varieres med grønnsaker etter ønske og toppes med en urtesaus. Server med cherrytomater og godt brød.

Ingredienser

Saus

Porsjoner

Slik lager du Grønnsaksform med urtesaus

  1. Skjær potetene i skiver på ca. ½ cm. Legges i 2-3 minutter i kokende vann. Kutt opp gulrøtter og sellerirot i terninger og kok det i noen få minutter i det samme vannet. De skal ikke være gjennomkokt (husk å spare på vannet). Kutt opp resten av grønnsakene (løken i båter og hvitløk i tynne skiver) og ha det i en langpanne. Salte og pepre.

  2. Sett ovnen på 180°C.

  3. Smelt smøret og rør inn melet. Spe ut med melken, litt og litt. Den skal være litt tykk. Ha så i 2 dl av vannet du har kokt grønnsakene i, salt og pepper. La det koke på svak varme noen minutter. Rør til slutt inn en neve frisk, hakket basilikum.

  4. Hell så sausen over grønnsakene (det trenger ikke å dekke helt) og sett det midt i ovnen og la det stå i 10-15 minutter eller til grønnsakene er klare.

  5. Kutt cherrytomater i to og ha over rett før servering sammen med litt frisk basilikum.

Bon appétit!

Oppskrift på Grønnsaksform med urtesaus ble publisert 4. november 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i , med blant annet , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Grønnsaksform med urtesaus passer utmerket som i et kosthold.