Gul ertesuppe
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Gul ertesuppe

Denne suppen har en helt herlig sødme fra purreløken og ertene blir deilig kremaktige! Ertesuppe høres kanskje litt kjedelig og gammeldags ut, men vi lover deg at denne fortjener en plass på menyen!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Gul ertesuppe

Bruk tørkede gule erter som har stått i vann over natta. Denne suppa blir ekstra god om du har kokt grønnsakskraft selv, gjerne med litt sellerirot-skall i.

  1. Hell vannet av de bløtlagte ertene og skyll. Ha dem over i en kjele og hell på friskt vann til det dekker. Skrell potetene og ha i kjelen. La det småkoke i ca. 45 minutter.

  2. Snitt purren i to på langs og skyll imellom alle lagene. Kutt opp i tynne skiver.

  3. I en ny kjele varmer du litt smør og olivenolje. Kutt hvitløk og ha det i kjelen sammen med purren. Ha på litt salt og la det frese noen minutter til det er blankt og søtlig.

  4. Når ertene er ferdig, ha det i et dørslag og la det dampe seg tørt. Hell det over i kjelen med purre. Hell over krafta og la det koke i 15 minutter. Kutt potetene i passe bite-størrelse før du serverer. Smak til med salt og pepper.

Server med et dryss fast ost og litt olivenolje.

Kokkens kommentar

Suppen blir vegansk og laktosefri om man dropper smør og velger den veganske osten.
Bon appétit!

Oppskrift på Gul ertesuppe ble publisert 8. september 2018 av i kategorien og ble sist oppdatert 21. september 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Gul ertesuppe passer utmerket som i et /// kosthold.